top of page
pexels-jessica-lewis-creative-583850.jpg

WAT TE DOEN BIJ OVERLIJDEN

Na het overlijden van uw dierbare komt er veel op u af. Emotioneel, maar ook praktisch. Er zijn een aantal punten die direct na het overlijden van belang zijn om te regelen.

Wat te doen bij overlijden: Diensten
jeshoots-com-LtNvQHdKkmw-unsplash.jpg

1. NEEM CONTACT OP MET DE (HUIS)ARTS

Bel na het overlijden de huisarts of de huisartsenpost. De arts zal het overlijden vaststellen en de overlijdenspapieren invullen. Daarna geeft de arts een schriftelijke verklaring van overlijden af.

20190128-joke-10.jpg

2. BEL JOKE DE NEEF UITVAARTVERZORGING IN DORDRECHT

U kunt mij dag en nacht bereiken* voor een melding van overlijden.

 
Bel: 06-11316189


We bespreken telefonisch de eerste bijzonderheden en plannen direct een moment waarbij ik naar u toekom.

*Mocht ik onverhoopt niet op kunnen nemen, dan kunt u uw naam en telefoonnummer achterlaten. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op

evie-s-KrFvQ0J5TPg-unsplash.jpg

3. VERZORGING EN OPBARING

Na het overlijden vindt de laatste verzorging van uw dierbare plaats. Als uitvaartverzorger zorg ik dat er iemand van het zorgteam langskomt om de overledene te wassen, kleden en verzorgen.

U mag hierbij aanwezig zijn, helpen of de verzorging zelf te doen. Er is altijd ruimte om te doen waar u zich prettig bij voelt. De verzorging vindt plaats waar u wenst en is ook bij u thuis mogelijk.

De overledene kan thuis of elders worden opgebaard. Bij een thuisopbaring kunt u in een vertrouwde omgeving op elk moment bij uw dierbare zijn. Maar u kunt ook kiezen voor een rouwcentrum, mortuarium of het verzorgings- of verpleeghuis.

4. EERSTE AFSPRAAK

Tijdens het eerste gesprek kom ik langs om de wensen rondom het afscheid te bespreken. Om elkaar te leren kennen luister ik graag naar verhalen over uw dierbare. Zo kan ik u begeleiden om het leven van uw dierbare zo goed mogelijk terug te laten komen in het afscheid.

We stemmen de datum, het tijdstip en de locatie van het afscheid af. Ook help ik bij het samenstellen van tekst en vormgeving van de rouwkaart en zorg ik eventueel voor het drukken en plaatsen van de overlijdensadvertentie.

In grote lijnen praten we alvast over de invulling van de afscheidsdienst. Zoals eventuele sprekers tijdens de dienst, het vervoer, de bloemen, de catering en een gedachtenisprentje.

hebbers-kaart-condoleance-even-stil.jpeg

5. VERVOLGAFSPRAKEN


Voor een passend en persoonlijk afscheid werken we in de dagen erna samen naar de dag van de uitvaart toe.

Er is alle ruimte voor uw eigen invulling, naar wens van de overledene en hoe u en uw naasten het afscheid willen vormgeven. Ik draag aan wat er - binnen het budget mogelijk - is en regel de zaken die u zelf niet wilt of kunt doen.

JackyShoots-UitvaartZwijndrecht-26.jpg
Wat te doen bij overlijden: Diensten

NAZORG

Ongeveer een week na de uitvaart neem ik telefonisch contact met u op. Ik bied graag een luisterend oor om u in deze zware periode bij te staan. Ook kunt u tijdens dit gesprek eventuele vragen stellen bij praktische zaken tijdens het rouwproces.

Aan dit nazorggesprek zijn geen kosten verbonden, dit is een gratis service als nabestaandenzorg.

Wat te doen bij overlijden: Tekst
bottom of page